Tervetuloa Seerumiin!

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste - Asiakas- ja markkinointirekisteri 

Tämä on henkilötietolain (523/1999) 10 §:n ja 24 §:n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan mukainen yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Seerumin asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille sekä verkkosivuston käyttäjille. 

1. Tietojen käsittelijä 

Seerumi Oy, Yliopistonkatu 6, 40100 Jyväskylä 

Y-tunnus 2714259-4 

2. Yhteyshenkilöt 

Jyrki Vihriälä, jyrki@seerumi.fi 050-3540401 

Janne Kettunen, janne@seerumi.fi, 050-9197394 

Turkka Saarikoski, turkka@seerumi.fi , 050-5511462 

3. Kenen tietoja käsittelemme 

• Asiakkaat 

• Potentiaaliset asiakkaat 

• Verkkosivuston käyttäjät 

4. Mitä tietoja käsittelemme 

Käsittelemme niitä tietoja, joita itse toimitat meille tai jotka ovat julkisilla www-sivuilla nähtävillä, esimerkiksi: 

  • • Nimi 
  • • Puhelinnumero 
  • • Sähköpostiosoite 
  • • Työnantaja 
  • • Rooli/titteli 
  • • IP-osoite 

5. Peruste tietojenkäsittelylle (Käsittelyperuste: Rekisterinpitäjän oikeutettu etu) 

Asiakassuhteen hoitaminen: Asiakaspalvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistaminen ja asiakassuhteen ylläpito. 

  • Markkinointi: Verkkosivuston kautta tulevat yhteydenottopyynnöt ja julkiset www-sivut. Markkinoinnin kohdentaminen, 

6. Tietojenkeruutavat 

Asiakkaita koskevat tiedot saadaan asiakkaan suostumuksella häneltä itseltään. Potentiaalisilta asiakkailta saadaan tietoa heidän suostumuksellaan tai julkisten www-sivujen yhteystietojen perusteella. 

7. Kuka muu käsittelee tietojasi 

Microsoft (Office 365, Outlook) 

Visma (Fivaldi taloushallinnan järjestelmä) 

Zoner (verkkosivujen palveluntarjoaja) 

8. Tietojenkäsittelyaika 

Käsittelemme tietojasi pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassopimus, jonka hoitamiseksi tarvitsemme tietoja, on voimassa. 

Henkilötietoja säilytetään markkinointitarkoituksiin lähtökohtaisesti yksi (1) vuosi, jonka jälkeen poistamme tiedot. 

9. Oikeutesi 

Sinulla on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen: info@seerumi.fi. 

Tarkastusoikeus 

Sinulla on oikeus tarkistaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Mikäli havaitset tiedoissasi virheellisyyksiä tai puutteita, voit pyytää meitä korjaamaan tai täydentämään tiedot oikeiksi. 

Vastustamisoikeus 

Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, mikäli koet, että olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai että meillä ei ole oikeutta käsitellä joitain henkilötietojasi. 

Suoramarkkinointikielto 

Sinulla on oikeus milloin tahansa kieltää meitä käyttämästä tietojasi suoramarkkinointiin. Emme koskaan myy tai muutoin luovuta henkilötietojasi muille tahoille, jotta nämä voisivat kohdistaa suoramarkkinointia sinuun. 

Hankimme verkkomainontaa mm. Facebookilta ja Googlelta. Nämä yhtiöt eivät kuitenkaan koskaan saa henkilötietojasi eikä tällaisessa mainonnassa ole kyse suoramarkkinoinnista, vaan se perustuu evästeisiin. Katso tarkemmin kohta evästeet. 

Poisto-oikeus 

Mikäli koet, että joidenkin sinua koskevien tietojen käsittely ei ole tarpeen tehtäviemme kannalta, sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan kyseiset tiedot. Käsittelemme pyyntösi, jonka jälkeen joko poistamme tietosi tai ilmoitamme sinulle perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa. Mikäli olet eri mieltä ratkaisustamme, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle (ohjeet valituksen tekemiseen: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html). Sinulla on myös oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua. 

10. Valitusoikeus 

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että henkilötietojasi käsitellessämme rikomme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä (ohjeet valituksen tekemiseen: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html). 

11. Tietojen suojaus 

Suojaamme internetyhteyden (https) 

Rajaamme rekisteriin pääsyn henkilöihin, jotka sitä tarvitsevat 

Käytämme yhteistyökumppaneita, jotka hoitavat tietosuojan ammattimaisesti 

12. Tietojen luovutukset 

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta markkinointitarkoituksiin Seerumi Oy:n ulkopuolelle. 

Tietoja voidaan valikoidusti luovuttaa rekisterinpitäjän toimeksiantaman kolmannen osapuolen kohdennettuun markkinointikampanjaan. Tietojen omistus ei siirry rekisterinpitäjältä kolmannelle osapuolelle eikä kolmannella osapuolella ole oikeutta tietojen toimeksiantoa laajempaan käyttöön. 

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme säännönmukaisesti seuraavia palveluntarjoajia: 

  • Visma Fivaldi (asiakasrekisteri, laskutusohjelmisto) 
  • Microsoft (sähköposti) 
  • Zoner (verkkosivujen palvelintila) 

13. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle 

Milloin mahdollista, olemme valinneet tietojesi säilytyspaikaksi tietoturvalliset, Euroopassa sijaitsevat palvelinkeskukset. 

Jotkin edellä mainituista palveluntarjoajista saattavat varmuuskopioida tietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle Yhdysvaltoihin. Tiedot varmuuskopioidaan, jotta tietosi olisivat turvassa myös tilanteissa, joissa pääasialliset palvelimet menevät epäkuntoon. 

Privacy Shield 

Olemme varmistaneet, että palveluntarjoajamme ovat liittyneet EU:n ja Yhdysvaltain väliseen ns. Privacy Shield -ohjelmaan (https://www.privacyshield.gov/list), jonka tarkoituksena on varmistaa eurooppalaisten tietojen tietoturvallinen käsittely Yhdysvalloissa. 

14. Evästeet 

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Sivusto lähettää selaimelle evästeen – pienen tekstitiedoston, joka tallentuu tietokoneen kovalevylle. Käytössä on sekä väliaikaisia istuntotunnus-evästeitä, jotka sulkeutuvat, kun suljet Internet-selaimen, että pysyviä evästeitä, jotka tallentuvat tietokoneen kovalevylle. Evästeiden avulla voimme tunnistaa selaimesi ja käyttää näin saamaamme tietoa esimerkiksi sivustollamme vierailevien selaimien laskemiseen sekä sivustomme käytön analysointiin, kuten tilastolliseen seurantaan. Ne antavat meille myös mahdollisuuden tarkastella ja seurata käyttäjiemme mielenkiinnon kohteita ja kehittää siten verkkosivujamme. Kaikki kerätty tieto on nimetöntä, eikä verkossa suoritettuja toimintoja voida sen avulla liittää tiettyyn henkilöön. 

Useimmat Internet-selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti, mutta halutessasi voit muokata selaimesi asetuksia ja milloin tahansa poistaa evästeet käytöstä. Voit välttää evästeet muokkaamalla selainohjelmasi asetuksia ja kieltämällä niiden käytön. 

Mainontaevästeet auttavat meitä valitsemaan sinulle parhaiten sopivat ja mielenkiintoisimmat mainokset. Ne myös estävät samojen mainoksien näytön. Jotkut kolmannen osapuolen toimittajat saattavat myös käyttää evästeitä tai verkkojäljitteitä (1 pikselin kuvatiedosto), jotta näet mieleisiäsi mainoksia, kun vierailet eri sivustoilla. Evästeiden ja verkkojäljitteiden avulla kerätyt tiedot eivät kerro meille tai kolmansille osapuolille mitään henkilökohtaisia tietoja, kuten nimeäsi tai yhteystietojasi. Kolmantena osapuolena toimivat mainostajat saattavat myös käyttää tekniikkaa, jolla mitataan mainosten tehoa. Tätä varten he voivat käyttää jäljitettä (yhden pikselin kokoinen GIF-tiedosto), joka on sijoitettu verkkosivustollemme nimettömien tietojen keräämiseksi. Saatuaan nimetöntä tietoa käyttäjän käynneistä näillä ja muilla verkkosivuilla mainostajat voivat suunnitella mainoksia tuotteista ja palveluista, jotka mahdollisesti kiinnostavat käyttäjää. 

Tällä sivustolla voidaan käyttää Google Adwords -evästettä, jolla kohdennetaan markkinointia käyttäjäluettelon avulla Googlen mainosverkostoissa. Käyttäjä ei ole tunnistettavissa evästeeseen liitettävien tietojen perusteella. Käyttäjä voi halutessaan estää käyttäjäluetteloihin perustuvan Google Adwords-markkinoinnin osoitteessa www.google.com/settings/ads.